Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de boter in kleine blokjes. Doe de bloem, basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei in de keuken machine. Mix het tot een mooi deeg.
Kneed kort met de hand na. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 30 cm.
Vet de taartvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten. (tot het goud bruin is en gaar)
Laat dit 1 uur afkoelen.
Honing en mascarpone los roeren. En verdeel dit mengsel over de taartbodem.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien. En snijd deze in partjes.
Leg de partjes dakpansgewijs op de mascarpone.
Doe kristal suiker met het water in een steelpan en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en laat deze ook oplossen in het water.
Bestrijk de aardbeien met het suikerwater met een kwast. Zet het voor een half uur in de koeling.
155 gram ongezouten roomboter
300 gram bloem
125 gram witte basterdsuiker
12 gram vanille suiker
1 middelgroot ei
375 gram mascarpone
5 eetlepels honing
4 blaadjes gelatine
400-450 gram verse aardbeien
1 theelepel fijne kristalsuiker
2 eetlepels kraanwater